Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Runda a II-a

Brio – prima și singura platformă de testare standardizată din România* – vine în întâmpinarea nevoilor identificate în sistemul educațional românesc, oferind instrumentele de lucru necesare îndeplinirii obiectivelor din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

În cadrul proiectului, solicitanții pot beneficia de teste standardizate pentru principalele materii școlare (matematică, limba română, istorie), teste de literație și literație digitală, precum și de tot suportul tehnic și cursuri de formare necesare implementării și folosirii platformei în școli, Brio Testare Standardizată fiind cheltuială eligibilă în cadrul Schemei de Granturi PNRAS II.

Runda a II-a a Schemei de Granturi din cadrul PNRAS (aprobat prin H.G. nr. 1309/2021), program finanțat prin granturi PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial.

* Testele standardizate Brio pot fi accesate folosind un dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă sau telefon mobil smart).

Cum accesează școlile cu risc major de abandon școlar granturile PNRR?

Disponibile doar pentru unitățile de învățământ de stat, nivel gimnazial

 1. Cui se adresează?
 • Ministerul Educației propune o schemă de finanțare îmbunătățită, care integrează recomandările primite în ultimele șase luni de la beneficiarii rundei I a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS).

  Vezi aici lista școlilor eligibile din Runda a II-a PNRAS.

 1. Responsabil proiect
 • Unitățile de învățământ eligibile vor aplica individual, în calitate de școli cu personalitate juridică, fiind responsabile atât pentru obținerea grantului, cât și pentru utilizarea corespunzătoare a acestuia, conform proiectului aprobat. Aceste școli vor pregăti cererea de finanțare luând în considerare tot ciclul gimnazial, inclusiv din școlile fără personalitate juridică (structuri arondate) pe care le au în coordonare.

 1. Întocmirea dosarului
 • verifică schema de granturi din Runda a II-a PNRAS;
 • completează Cererea de finanțare (Anexa 1 secțiunile A-C și D-H), Graficul Activităților (Anexa 2) și Bugetul proiectului (Anexa 3).
 1. Depunerea dosarului
 • În cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finanțare se vor depune exclusiv online, prin platforma web dedicată https://uefiscdi-direct.ro/, cu respectarea termenului limită de depunere: 10.07.2023, ora 17:00.
 1. Calendarul apelului 15.05.2023 - 10.07.2023
 • Verificarea conformității:
  11.07 - 21.07.2023
  Publicarea listei finale:
  24.07.2023
  Evaluarea propunerilor de proiecte:
  25.07 - 11.08.2023
  Publicarea listei finale:
  14.08.2023
  Transmiterea notificărilor:
  16.08 - 18.08.2023
  Contractarea:
  21.08 - 31.08.2023
Intră în legătură cu noi
Telefon: 0751.237.170 (10:00 - 17:00, L-V)

Completează câmpurile de mai jos cu datele școlii tale pentru calcularea costului total.

Detalii pachet

Pachet educațional FULL, Ciclu Gimnazial, 36 luni
Câmpul este obligatoriu

Detalii contact

Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Am fost înștiințat că îmi pot exercita gratuit dreptul de informare, de acces, opoziție, intervenție, de a nu fi supus unei decizii individuale, de a depune o plângere în fața autorității de supraveghere competentă, dreptul de a mă adresa justiției și/sau orice alte drepturi prevăzute de legislația în vigoare printr-o cerere scrisă, datată și semnată trimisă la adresa Str. Icoanei Nr. 29A, București. Mai multe informații privind politica noastră de protecție a datelor dvs. personale găsiți pe site-ul nostru în secțiunea ”Confidențialitatea datelor” a site-ului.

* Daca doriți o ofertă personalizată în funcție de nevoile școlii dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail [email protected].

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.