Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Brio – prima și singura platformă de testare standardizată din România* – vine în întâmpinarea nevoilor identificate în sistemul educațional românesc, oferind instrumentele de lucru necesare îndeplinirii obiectivelor din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

În cadrul proiectului, solicitanții pot beneficia de teste standardizate pentru principalele materii școlare (matematică, limba română, istorie), teste de literație și literație digitală, precum și de tot suportul tehnic și cursuri de formare necesare implementării și folosirii platformei în școli.

PNRAS (aprobat prin H.G. nr. 1309/2021) este un program finanțat prin granturi PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar accesarea acestora se va face în mod gratuit de către școlile eligibile. Vezi lista școlilor eligibile din Runda 1 PNRAS

* Testele standardizate Brio pot fi accesate folosind un device electronic (PC, laptop, tabletă sau telefon mobil).

Cum accesează școlile cu risc major de abandon școlar granturile PNRR?

Disponibile doar pentru unitățile de învățământ de stat, nivel gimnazial

  1. Responsabil proiect (pe unitate de învățământ)

Unitățile de învățământ eligibile vor aplica individual, în calitate de școli cu personalitate juridică, fiind responsabile atât pentru obținerea grantului, cât și pentru utilizarea corespunzătoare a acestuia, conform proiectului aprobat. Aceste școli vor pregăti cererea de finanțare luând în considerare tot ciclul gimnazial, inclusiv din școlile fără personalitate juridică (structuri arondate) pe care le au în coordonare.

  1. Întocmirea dosarului
  • verifică categoria de grant mic sau mediu-mare conform criteriilor stipulate în cadrul schemei de granturi PNRAS;
  • completează Cererea de finanțare (Anexa 1 secțiunile A-C și D-H), precum și Graficul Activităților (Anexa 2) și Bugetul proiectului (Anexa 3);

Bugetarea pentru introducerea Brio în școli este deja precompletată în Anexa 3 Bugetul proiectului. Prețurile sunt în RON și sunt fără TVA, așa cum este cerut în Anexa 3.

  1. Depunerea dosarului

În cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finanțare se vor depune exclusiv online, prin platforma web dedicată www.uefiscdi-direct.ro, cu respectarea termenului limită de depunere, 02.03.2022 - 14.03.2022, ora 16:00.

Depunerea cererii de finanțare se realizează din contul electronic creat de directorul unității de învățământ.

Intră în legătură cu noi pentru mai multe informații

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp.

Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Câmpul este obligatoriu
Am fost înștiințat că îmi pot exercita gratuit dreptul de informare, de acces, opoziție, intervenție, de a nu fi supus unei decizii individuale, de a depune o plângere în fața autorității de supraveghere competentă, dreptul de a mă adresa justiției și/sau orice alte drepturi prevăzute de legislația în vigoare printr-o cerere scrisă, datată și semnată trimisă la adresa Str. Icoanei Nr. 29A, București. Mai multe informații privind politica noastră de protecție a datelor dvs. personale găsiți pe site-ul nostru în secțiunea ”Confidențialitatea datelor” a site-ului.

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.