Runda a II-a
Brio – prima și singura platformă de testare standardizată din România* – vine în întâmpinarea nevoilor identificate în sistemul educațional românesc, oferind instrumentele de lucru necesare îndeplinirii obiectivelor din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).
În cadrul proiectului, solicitanții pot beneficia de teste standardizate pentru principalele materii școlare (matematică, limba română, istorie), teste de literație și literație digitală, precum și de tot suportul tehnic și cursuri de formare necesare implementării și folosirii platformei în școli, Brio Testare Standardizată fiind cheltuială eligibilă în cadrul Schemei de Granturi PNRAS II.
Runda a II-a a Schemei de Granturi din cadrul PNRAS (aprobat prin H.G. nr. 1309/2021), program finanțat prin granturi PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial.
* Testele standardizate Brio pot fi accesate folosind un dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă sau telefon mobil smart).
Disponibile doar pentru unitățile de învățământ de stat, nivel gimnazial
- Cui se adresează?
-
Ministerul Educației propune o schemă de finanțare îmbunătățită, care integrează recomandările primite în ultimele șase luni de la beneficiarii rundei I a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS).
Vezi aici lista școlilor eligibile din Runda a II-a PNRAS.
- Responsabil proiect
-
Unitățile de învățământ eligibile vor aplica individual, în calitate de școli cu personalitate juridică, fiind responsabile atât pentru obținerea grantului, cât și pentru utilizarea corespunzătoare a acestuia, conform proiectului aprobat. Aceste școli vor pregăti cererea de finanțare luând în considerare tot ciclul gimnazial, inclusiv din școlile fără personalitate juridică (structuri arondate) pe care le au în coordonare.
- Întocmirea dosarului
- verifică schema de granturi din Runda a II-a PNRAS;
- completează Cererea de finanțare (Anexa 1 secțiunile A-C și D-H), Graficul Activităților (Anexa 2) și Bugetul proiectului (Anexa 3).
- Depunerea dosarului
- În cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finanțare se vor depune exclusiv online, prin platforma web dedicată https://uefiscdi-direct.ro/, cu respectarea termenului limită de depunere: 10.07.2023, ora 17:00.
- Calendarul apelului 15.05.2023 - 10.07.2023
-
Verificarea conformității:11.07 - 21.07.2023Publicarea listei finale:24.07.2023Evaluarea propunerilor de proiecte:25.07 - 11.08.2023Publicarea listei finale:14.08.2023Transmiterea notificărilor:16.08 - 18.08.2023Contractarea:21.08 - 31.08.2023
Completează câmpurile de mai jos cu datele școlii tale pentru calcularea costului total.