Brio pentru elevii cu dizabilități
Șanse egale pentru toți elevii
Brio susține egalitatea de șansă în rândul tuturor elevilor din România, inclusiv al celor cu dizabilități sau al celor care provin din medii cu acces limitat la resurse. Brio încurajează astfel ideea de a cultiva potențialul fiecărui elev român, precum și de a identifica și ajuta copiii cu nevoi speciale.
Prin dizabilitate, Brio face referire la orice deficiență fizică sau mentală care afectează semnificativ și pe termen lung capacitatea unei persoane de a desfășura una sau mai multe activități zilnice considerate normale. Brio vine în întâmpinarea nevoilor speciale ale elevilor cu dizabilități, în limitele unor ajustări rezonabile impuse de specificul și metodologia acestui sistem de testare educațională standardizată.

Cea mai bună metodă de a identifica existența unor soluții de ajustare a testelor Brio pentru elevii cu dizabilități este analiza individuală a fiecărei nevoi în parte. Spre exemplu, un elev care suferă de dislexie poate fi dezavantajat în evaluarea prin testele online, iar o ajustare rezonabilă a procedurii de testare în acest caz ar putea fi efectuarea testului sub forma unui examen oral. Brio se angajează să analizeze fiecare nevoie specifică a elevilor cu dizabilități pentru a vedea dacă poate furniza o soluție rezonabilă de ajustare a testării.

În acest sens, cererile trebuie formulate în mod detaliat și trimise la adresa [email protected]

Brio creion-hârtie, sub supervizare

Sistemul de Testare Standardizată Brio poate genera testele și pentru folosirea în varianta creion-hârtie. Această opțiune este utilă atunci când testarea online nu este posibilă, când un părinte sau un profesor dorește testarea supervizată a unui copil sau atunci când se dorește organizarea unui concurs ”clasic” cu teste Brio. Toate testele Brio sunt calibrate perfect între ele, indiferent dacă sunt administrate online sau prin creion-hârtie.

Administrarea creion-hârtie are o serie de beneficii importante:

1. Acces la testare fără infrastructura de tehnologie
Testul poate fi administrat și în situațiile în care copilul evaluat nu are acces la un calculator și conexiune la internet.
Brio poate colabora cu organizatori de concursuri școlare, punând la dispoziția acestora testele necesare. Majoritatea concursurilor școlare (olimpiade) se desfășoară în mod supervizat: elevii sunt identificați în mod clar și sunt supervizați pe parcursul completării testelor, care sunt administrate în format creion-hârtie.

Brio poate fi administrat în acest fel în format supervizat, dacă se dorește acest lucru. Un părinte sau profesor (meditator) poate dori să testeze un elev în cel mai robust mod cu putință, prin supervizarea procesului de testare în format creion-hârtie. Această metodă are avantajul de a reproduce întocmai condițiile de testare care sunt familiare elevilor români în testele de la clasă (examene, teze, BAC/Evaluare Națională) și asigură un grad mare de predictibilitate pentru examenele viitoare.

În acest sens, cererile trebuie formulate în mod detaliat și trimise la adresa [email protected]

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.