Ce este Brio?

Testele Brio sunt teste digitale standardizate, prin care elevii români din clasele I-XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene.

Un test obișnuit, corectat de aceeași persoană care l-a alcătuit, nu este cel mai relevant criteriu pentru a stabili nivelul unui elev.

Nota unui elev la acest tip de teste este inevitabil influențată de blândețea sau severitatea corectorului, precum și de dificultatea întrebărilor și de gradul de acoperire a materiei. În plus, doi elevi care iau aceeași notă la un test identic pot avea carențe cu totul diferite.

Întrebări
Test obișnuit
Test standardizat
Cum sunt alese subiectele?
Test obișnuit
Aleatoriu, de către experți în disciplina evaluată.
Test standardizat
Aleatoriu, de către experți în disciplina evaluată.
Cine face evaluarea?
Test obișnuit
O persoană, de multe ori aceeași care a compus subiectele.
Test standardizat
Computerul.
Cum sunt rezultatele?
Test obișnuit
Subiective.
Test standardizat
Obiective.
În ce măsură acoperă materia?
Test obișnuit
Incert.
Test standardizat
În întregime.
Permit sau nu comparație între elevi?
Test obișnuit
Nu.
Test standardizat
Da.
Avantajele testelor standardizate
Sunt obiective și imparțiale
Pentru că fiecare test este alcătuit și evaluat de către sistem pe baza unei metodologii riguroase, evaluarea acoperă întreaga materie iar rezultatele sunt obiective și foarte relevante pentru nivelul real de pregătire.
Aceste teste asigură rezultate perfect comparabile pentru doi sau oricâți elevi care se testează pentru aceeași clasă și aceleași capitole, indiferent dacă testarea se desfășoară în locuri sau în momente diferite.
Măsoară în totalitate cunoștințele și competențele pe care un elev trebuie să le aibă pentru clasa și materia respectivă în momentul testării.
Sunt un indicator relevant pentru performanța viitoare a unui elev.

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.