Creare și autentificare
Cont de Școală* BRIO

*Contul de Școală poate fi făcut/ utilizat de către instituție sau de către profesor (independent de unitatea de învățământ)

În sprijinul cadrelor didactice avem un produs nou care constă în varianta creării unui cont instituțional/ de școală (pe care să îl folosiți la clasă), în care pot fi adăugați profesorii (aceștia își pot face cont de profesor doar din contul de școală), precum și clasele și elevii cărora doriți să le generați teste (contul de profesor/ școală este puțin diferit de cel pentru elevi).

Pasul 1

Creare cont* de școală: https://brio.ro/register_school

*a) în situația în care Contul de Școală va fi înregistrat și utilizat de către unitatea de învățământ, este necesară o adresă de e-mail oficială a acesteia (diferită de cea pe care o va folosi profesorul în testarea la clasă).

*b) în situația în care Contul de Școală va fi înregistrat și utilizat independent de unitatea de învățământ, este necesară adresa de e-mail a profesorului.

Pasul 2

Verificați inbox-ul din e-mail pentru validarea contului (accesați link-ul din e-mail pentru activarea contului).

Pasul 3

Vă autentificați pe brio.ro cu adresa de e-mail și parola folosite la crearea contului.

Pasul 4

Din secțiunea ‘’Contul meu’’ puteți adăuga Profesori*.

*a) este necesară adresa de e-mail a profesorului (diferită de cea asociată la Pasul1)

*b) profesorul adăugat în listă va primi pe adresa de e-mail o confirmare și o parolă de autentificare (cont de profesor) cu care se poate conecta pe brio.ro.

*c) dacă reprezentantul școlii care creează acest cont Brio este la rândul său profesor și va folosi Brio la clasă, se va adăuga în secțiunea ‘’Contul meu’’ la Profesori cu o altă adresă de e-mail (pe care va primi confirmare și parolă de acces), va selecta Logout din secțiunea ‘’Contul meu’’ și se va conecta cu noile date de cont de profesor.

Pasul 5

Din secțiunea ‘’Contul meu’’ puteți adăuga Clase de elevi.

*a) clasa de elevi poate fi creată din Contul de Școală: secțiunea Contul meu – Clase – Adăugare clasă. După crearea clasei, se intră pe secțiunea Profesori – se alege un profesor - click pe buton ‘’vizualizare’’ din coloana din dreapta (apar toate clasele înregistrate în contul de școală) – și se dă click pe butonul Asociază doar pentru clasele pentru care se doresc a fi asociate (clasele care aparțin profesorului).

*b) clasa de elevi poate fi creată din Contul de Profesor (fiecare profesor se autentifică pe www.brio.ro cu adresa de e-mail asociată în contul de școală și cu parola primită pe e-mail) din secțiunea Contul Meu – Clase – Adaugă clase.

Pasul 6

Din secțiunea ‘’Contul meu’’ puteti adauga Elevi.

*a) fiecare elev va fi adăugat/ asociat clasei din care face parte, create la Pasul 5 (elevii nu au nevoie de cont separat, ei sunt adăugați în contul profesorului/ școlii).

*b) fiecare elev are nevoie de o adresă de e-mail (de regulă a unui parinte) pe care va primi link de acces la test atunci cand profesorul va dori să dea testare elevilor și va putea accesa raportul de evaluare.

*c) după adăugarea elevului, acesta va primi pe e-mail o solicitare de validare (un link pe care va trebui să îl acceseze pentru a valida adresa de e-mail).

Pasul 7

Din Contul de Profesor se pot genera teste elevilor.

*a) testele pot fi generate doar din Contul de Profesor, nu din Contul de Școală.

*b) după autentificarea profesorului în cont, pentru generare teste se accesează: secțiunea Contul Meu – Creează test – se alege clasa – tipul testului (matematică, limba română, literație) – se aleg capitolele de interes pentru test.

*c) testul nu poate fi personalizat decât în baza selectării capitolelor disponibile în platformă.

*d) testul este generat automat către întreaga clasă selectată. Testul nu poate fi trimis doar către anumiți elevi dintr-o clasă. Dacă dorește testarea/ retestarea unor elevi care deja sunt într-o clasă, este necesar să creați altă clasă de elevi în care să îi adăugați pe aceștia (repetare proces validare adrese de e-mail elevi și creare test pentru clasa nou creată).

*e) la fiecare adăugare elev într-o clasă, acesta va primi un e-mail de validare a adresei (VEZI SECȚIUNEA IMPORTANT). Procesul de confirmare/ validare adresă de e-mail este valabil și pentru situația în care se creează o nouă clasă cu elevi care se regăsesc și în altă clasă.

IMPORTANT

> Dacă elevul adăugat nu validează adresa de e-mail (accesând link-ul pe care îl primește automat), acesta nu va primi ulterior nici link de access la testele Brio.

> Statusul de validare al fiecărui elev apare sub forma unei buline de culoare verde (adresa de e-mail validate/ confirmată) sau de culoare roșie (nevalidată/ neconfirmată). Doar când bulina de status este de culoare verde, elevul va putea primi pe e-mail link de access la testele Brio.

> La abonamentul de școală/ de profesor, elevii nu au nevoie de cont Brio. Aceștia vor avea o adresă de e-mail asociată lor în contul creat de profesor pe care vor primi informațiile despre testare: link de acces, rezultate, raport.

Pentru detalii suplimentare sau probleme tehnice,
vă încurajăm sa vizualizati aceste filmulețe:

Cum funcționează contul instituțional BRIO

Autentificare - cont profesor

Acces teste literație - cont profesor

Brio teste literație - cont profesor

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.