Metodologia
Număr mare de itemi
Brio are la bază un număr foarte mare de itemi (probleme de rezolvat), calibrați prin testarea pe eșantioane reprezentative de elevi români. Brio este un sistem computerizat și se bazează numai la matematică pe o bancă de peste 20.000 de probleme care acoperă în totalitate programa școlară.
Metoda Brio este dezvoltată de specialiști în psihometrie și profesori cu expertiză recunoscută, pe baza unor modele și proceduri statistice consacrate internațional și utilizate în prestigioasele teste GMAT, GRE și SAT. Testele se bazează pe un model psihometric numit Teoria Răspunsului la Item (Item Response Theory, IRT).
Pentru că fiecare test este configurat automat de sistem, întrebările nu se repetă, chiar dacă un elev dorește să dea de 10 ori același test.
Sistemul de testare este dinamic și are un număr mare de avantaje față de testele clasice.
Brio permite retestarea unui elev fără ca întrebările să se repete, dar permite în același timp comparabilitatea perfectă a rezultatelor de la două testări. Deși două teste Brio pot fi total diferite, modelele matematice pe care sistemul se bazează face ca acestea să fie egale ca dificultate.
Recomandare:
evoluția elevilor în timp

Pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, Brio recomandă testarea elevilor minim o dată pe lună, cu cel puțin șase luni înainte de examen, ideal cu un an înainte. Desigur, rezultatele depind de implicarea fiecărui elev, părinte și profesor, precum și de mulți factori subiectivi.

În contul Brio, secțiunea Istoricul meu, se găsește un grafic cu evoluția rezultatelor de la o testare la alta.

Raportul Brio

După fiecare test finalizat, Brio emite instant un raport care îți arată nivelul actual și îți explică cum îl poți îmbunătăți. Vei vedea în raport trei tipuri de rezultate, precum:

Scorul Brio

Indică poziția ta la nivel național, comparativ cu toți elevii de aceeași clasă din România.

Dacă vrei să afli cu adevărat cât de pregătit ești la o materie, nu este suficient să te raportezi la nivelul clasei, unde notele sunt influențate adesea de severitatea sau indulgența profesorului. Pentru că testele Brio au fost etalonate (testate în prealabil pe 60.000 de elevi), după fiecare testare afli ce poziție deții comparativ cu toți ceilalți elevi români de aceeași clasă cu tine (sub formă de scor centilă).

Brio încurajează astfel competiția sănătoasă, nu cu un coleg anume ci cu tine însuți. Prin testare repetată, poți monitoriza evoluția acestui scor și poți aprecia astfel progresul tău (ai un grafic special creat în secțiunea Rezultate).

Profilul
competențelor

Arată scorurile generale pe care le-ai obținut la fiecare capitol din materia testată.

Detalierea
competențelor

Explică în detaliu ce știi și ce nu știi pentru fiecare sub-capitol, precum și ce trebuie să faci pentru a obține rezultate mai bune pe viitor.

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.