Pe ce loc te afli la nivel național

CUM SUNT EVALUAȚI ELEVII ROMÂNI ?

Țările fruntașe în clasamentele privind calitatea educației folosesc constant teste standardizate pentru a evalua elevii. Însă în România evaluările sunt subiective și până acum nici nu exista un instrument care să permită testarea standardizată în mod frecvent.

Problema este că testele subiective sunt înșelătoare. De exemplu, dacă un elev rezolvă corect 9 din 10 întrebări care compun un test, nu înseamnă automat că el este foarte bun – acest lucru depinde de câți alți elevi din România ar putea rezolva și ei 9 din 10, sau, chiar mai bine, 10 din 10 întrebări. Dacă testul este simplu și 90% dintre școlari pot rezolva 10 din 10, o performanță de 9 din 10 este chiar foarte slabă.

De aceea este foarte dificil pentru elevi să afle cât de buni sunt cu adevărat.


CUM POATE BRIO SĂ ÎȚI ARATE CÂT DE BUN E UN ELEV LA NIVEL NAȚIONAL?

Pentru a stabili nivelul real al unui elev, avem nevoie de un reper. Mai exact, trebuie să-l putem compara cu ceilalți școlari de aceeași clasă cu el, dar nu numai cei din clasa lui ci cei din toată țara. Exact asta face Brio.

Testele Brio au fost etalonate (testate și organizate în funcție de dificultate) pe un număr de peste 60.000 de elevi. Aceștia au fost grupați în eșantioane reprezentative pentru România, de peste 5.000 de elevi din fiecare clasă de la clasa I la clasa a XII-a.

De aceea Brio poate spune care este poziția unui elev comparativ cu toți elevii români de aceeași clasă cu el și face acest lucru sub formă de centilă, prin Scorul Brio.


CE SUNT CENTILELE ?

Centilele sunt ”scoruri” de la 1 la 100 care rezultă din împărțirea unei populații în 100 de clase egale. Cu alte cuvinte, dacă am lua toți elevii de clasa a X-a și i-am organiza de la cel mai slab la cel mai bun și apoi i-am împărți în 100 de grupe egale ca membri, am avea 100 de centile. Am putea spune apoi despre cineva că aparține, de exemplu, centilei 70 (al șaptezecilea grup calitativ) ceea ce înseamnă că 30% dintre elevii din România (de aceeași clasă) sunt mai buni decât el și că 70% sunt mai slabi sau egali cu el.


 

Tu ce notă ai lua, dacă examenul ar fi mâine?

Află răspunsul chiar acum, cu primul test gratuit din partea Brio. Tu dai testul, noi îți dăm informații cheie: care este nivelul tău real, ce mai trebuie să înveți și ce loc ocupi la nivel național.

Testează gratuit

Blog

01.04.2017
Testare standardizată

Responsive image

Un proces de învățare corect începe cu o evaluare riguroasă. Ca să răspundă nevoii de a ști cu adevărat care este nivelul de cunoștințe și competențe ale unei persoane, eforturile experților în psihologie, statistică și matematică s-au concretizat în apariția testării standardizate. Mai mult

01.04.2017
Calendare evaluări naționale

Responsive image

La sfârșitul ciclului gimnazial, elevii se pregătesc pentru primele lor examene importante: Evaluările naționale la Matematică și Limba și Literatura Română. Mai mult

Testele BRIO sunt aprobate de

GAZETA MATEMATICĂ

Gazeta Mmatematica

 

SPONSOR FONDATOR

Gazeta Mmatematica
Responsive image

Copyright Brio 2018. Powered by MagicPixel