Trei noutăți despre e-learning, STEM cu unicorni și LEGO pentru adulți

23 noiembrie 2018

Trei noutăți despre e-learning, STEM cu unicorni și LEGO pentru adulți

Dacă pe parcursul săptămânii ți-ai testat copilul cu un test BRIO pentru a vedea care este nivelul său de cunoștințe și competențe la matematică relativ la media națională, acum este timpul să descoperiți împreună câteva noutăți care leagă educația și știința de joacă. Dintotdeauna ni s-a spus și am intuit că totul se învață mai ușor când este explicat clar, când este distractiv sau când este creativ.

Vom explora împreună două inițiative care au legătură cu învățarea matematicii și a celorlalte științe exacte cu ajutorul materialelor video, respectiv a unicornilor-jucărie. Una se întâmplă în Emiratele Arabe Unite, cealaltă în China.

A treia noutate se referă la adulți, pentru că LEGO s-a gândit să le readucă spiritul de explorator-copil prin noua gamă Lego FORMA dezvoltată pentru ei.

1. Matematica și e-learning

În luna octombrie 2018, în Emiratele Arabe Unite a fost introdusă o platformă de e-learning, oferind celor peste cincizeci de milioane de studenți acces gratuit la materiale video educaționale. Portalul școlii Madrasa oferă nu mai puțin de 5.000 de materiale video bazate pe cea mai recentă curiculă internațională în matematică și științe. Scopul acestei inițiative este de a reduce diferența în educație între E.A.U și lumea dezvoltată.

2. Unicorn-jucărie și STEM

Tot în octombrie 2018 a fost lansat UnicornBot, un kit-robot programabil dezvoltat de UBTECH Robotics, o companie din China în domeniul Inteligenței Artificale (AI) și roboților umanoizi. Kitul format din 400 de părți include un controller principal (“creierul unicornului”), iar instrucțiunile de asamblare pot fi accesate prin intermediul unei aplicații. În cadrul aplicației, utilizatorii pot învăța Blockly, respectiv limbajul programării vizuale pentru a face UnicornBot-ul să se miște și să își aprindă unicornul. Produsul se vinde cu 120 de dolari și este destinat copiilor peste 8 ani. Potrivit UBTECH, UnicornBot a fost dezvoltat pentru a stârni interesul tinerelor fete pentru STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) - Șiințe, Tehnologie, Inginerie și Matematică.

3. LEGO Forma, un produs premium pentru adulți

Renumitul brand LEGO a decis sa lanseze campania LEGO FORMA pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Un model mecanic de tip “construiește-ți-l singur”, acest proiect a depășit în luna septembrie 2018 ținta de strângere de fonduri cu 830%. Ultimul produs premium al producătorului danez de jucării este destinat adulților și promite să ofere o provocare relaxantă și, în același timp, creativă. Prețul de lansare este de 45 de dolari, iar modelul ales este un pește cu mișcări reale, care poate fi personalizat cu diverse tipuri de piele, devenind astfel un pește koi, un rechin sau altceva. LEGO FORMA este o linie experimentală dedicată exclusiv adulților, pentru că, potrivit raportului Play Well, 90% din cei peste 9,000 de părinți intervievați de pe întreg globul au declarat că le place să se joace LEGO cu copiii lor.